Hvem er Siri Pettersen?

Siri ble født i 1971 og har røtter i Finnsnes og Trondheim, men bor nå i Oslo.

Hennes første bok var laget på bestefars brevpapir fra Trygdekontoret, og festet i ryggen med knappenål. Den handlet om en gråtende prinsesse. Hennes andre bok ble skrinlagt da hun ble gjort oppmerksom på at det ikke fantes midnattsol i Afrika. Så ble hun 18 og det visuelle tok overhånd.

Fantasien motstod talløse angrep fra en uforstandig omverden, hun boltrer seg i forskjellige medier: Design, web, tegneserier, illustrasjon, film og tekst. Alt for en god historie.

I 2002 vant hun Bladkompaniets tegneseriekonkurranse med «Anti-klimaks». Serien sikret henne Sproingprisen som årets nykommer. Hun har også vært tegner til stripeserien «Smelt» og den tekstløse novelleserien «Kråkene».

Akkurat som ravner har Siri hatt den samme kjæresten hele livet. De bor sammen i Oslo.

Pettersen debuterte som forfatter i 2013, med «Odinsbarn», og fullførte «Ravneringene»-triologien to år senere. Med disse bøkene har hun skapt en internasjonal boksuksess.

Høsten 2017 er hun aktuell med boak «Bobla».