Kan vi ha en felles e-bok konto?

Det er mulig å logge inn på flere enheter med samme e-bokkonto. Ektefeller kan eksempelvis dele e-bokkonto. Det er tillatt å dele e-bøker med nære venner og familie.

E-bøker er imidlertid merket med identiteten til kjøperen av e-boken (vannmering). Skulle e-bøker du har kjøpt, dukke opp i et fildelingssted, er dette ulovlig deling, og du er ansvarlig.

En felles konto for kjøp av e-bøker gjør det mulig for venner og famile å lese samme bok på hvert sitt lesebrett, nettbrett eller mobil.

Når du åpner en e-bok i appen eller på lesebrett, vil den synkronisere med hvor langt du var kommet i boken sist du leste. Du får derfor spørsmål om du vil åpne på sist leste side. Dette kan skape forvirring dersom flere leser en bok på samme tid.

Det kan være en fordel å sette bokmerke ved å trykke lett øverst i høyre hjørne på e-boken du leser. Da blir bokmerket lagret, og samles i en liste over lagrede bokmerker som du kan finne frem til.