Kan jeg lese norske e-bøker på min Kindle?

Amazon har valgt å bruke et helt eget filformat på sine e-bøker, mobi, slik at norske e-bøker først må konverteres til dette formatet. Kun de e-bøkene som er merket Kopibeskyttet (Adobe DRM) kan ikke konverteres.

E-bøker kjøpt hos norli.no kan konverteres til Amazons Kindles format på følgende måte:

1)      Kjøp fra Norli.no/E bok logg inn eller ebok.norli.no

2)      Last ned boken til PC

3)      Du kan bruke tjenesten http://www.sendepubtokindle.com/

Når det gjelder å overføre ebøker til Kindle lesebrett så er slik at du trenger to «epost adresser» fra ditt Kindle lesebrett (du henter dette på din konto hos Amazon Kindle) – de er:

1)      Send-to-Kindle email address (det er mottakeradressen som gjør at boken du sender kommer til ditt bibliotek på ditt Kindle lesebrett

2)      Din Amazon email address (det er en godkjent avsender adresse)

Deretter legger du ved filen du har lastet ned til din PC og som du ønsker å sende til din Kindle.